Fleecejakker - varme, bløde og hurtigttørrende!

Fleece er det optimale materiale til outdoor aktiviteter! Den holder dig dejligt varm og kræver ingen besværlig pleje. Den består mest af polyesterfibre og kan ganske enkelt maskinvaskes. Fleecen er af god kvalitet også efter, at den er blevet båret og vasket flere gange. Endnu en fordel: Fleece tørrer hurtigt! På dagture er dette en stor fordel! Fleecen kan tørres over natten og er igen klar til brug næste dag. I sammenligning med uld scorer fleece ikke kun flere point på grund af den betydelige lettere vægt. Det virker også let fugtighedsafvisende og bliver ikke gennemblødt ligesom bomuld. Selv i fugtig tilstand isolerer det stadigvæk godt og holder kroppen varm. På grund af det lille pakkemål egner fleecejakker sig især til rejser og dagture. De fylder næsten intet i rygsækken, og er gode at have til kolde aftener. Det bløde materiale kradser og kløer desuden ikke og er derfor også et populært stykke tøj til børn. På outdoor området anvendes fleecejakker til isoleringsformål. Ofte kombineres fleece med andre beklædningslag. En vandtæt hardshelljakke over, og man er varm og godt beskyttet på turen!

Fleeece er ikke bare fleece

Der findes mange forskellige slags fleece, hvis kvalitet er meget forskellig. Fleecejakker varierer fx i materialets tykkelse og er altså derfor egnet til mange forskellige anvendelsesformål. Angivelsen 100er eller 200er fleece angiver materialets vægt pr. kvadratmeter. Et 100er fleece er altså et tyndere materiale og vejer mindre end et 200er fleecemateriale. Dette kan være en stor fordel ved en lille oppakning. Også når vejret ikke er alt for koldt, betaler det sig at have en let fleecejakke ved hånden. Om vinteren og ved rigtigt kolde temperaturer i store højder anbefales dog en tykkere fleecejakke. Man kan naturligvis også bære flere fleecejakker over hinanden.

Derudover adskiller fleecejakkerne sig i materialernes kvalitet. Manglende kvalitet ses ved en hurtig knudedannelse og et slidt udseende. En rigtig god fleecejakke er kendetegnet ved, at den selv efter længere tid føles blød, ikke kradser og stadig ser relativ ny ud. Fleecejakkens kvalitet afspejler sig ligeledes i graden af åndbarhed. Et godt fleecemateriale isolerer selvfølgelig kropsvarmen, men sørger også for tilstrækkelig ventilation gennem stoffet. Hvilken fleecejakke til hvilket anvendelsesformål?

Imidlertid findes der et stort antal af forskellige fleecematerialer, som især adskiller sig i deres egenskaber og formål. Med alt lige fra super lette microfleece til næsten vindtætte materialer er udvalget kæmpestort. Til ethvert formål anvendes bestemte materialekombinationer, som passer perfekt til klimaet og dine behov. Det bedste ved fleecejakker er, at deres funktioner kan anvendes både til krævende skiture gennem vinterlandskaber og til afslapning hjemme i sofaen.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.