Outdoor Sko

Sikkerhed og fodfæste med høj kvalitative outdoor sko

I vores hektiske verden er der flere og flere som søger ligevægten i det fri. Hvis du vil opleve naturen, så har du brug for solidt fodtøj. Gode outdoor-sko garanterer for fodfæste og en høj grad af sikkerhed - på hvert terræn! Uanset om du er på bjergtur, trekking eller vandring: Du kan altid stole på outdoor-sko!

Hvad skal outdoor-sko kunne tåle?

En outdoor-ven vil ofte vandre på ujævnt terræn, så han har brug for gode sko. Derfor er der specielle krav til outdoor-sko.

Outdoor-vennen er som sagt ofte ude på lange ture. Derfor skal outdoor-sko først og fremmest være behagelige. Det må under ingen omstændigheder glemmes, at fødderne sidder i dem hele dagen og derfor har brug for høj komfort! Outdoor-skoene bør sidde godt og fast og må ikke trykke. På denne måde undgås tryksår, vabler og gnavesår. Sådan bliver vandreturen og dagene efter ikke til pine. Det godt polstrede fodseng øger bærekomforten yderligere.

I modsætning til hverdagssko stilles større krav til outdoor-sko, som kræver en højere stabilitet. Outdoor-skoene skal kunne modstå større belastning ved trekking eller i bjergene og nogen gange endda lidt til. Udslidte sko er det mindste du har brug for i ekstreme situationer. Derudover sørger robuste outdoor-sko for sikkerhed og godt fodfæste. Modeller med høj og forstærket skaft beskytter anklen mod at vride om og mindsker risikoen for skader.

Gode outdoor-sko yder fremragende beskyttelse mod alle slags vejr. Våde fødder er ubehagelige og køler hurtigt ned. Derfor skal outdoor-sko beskytte dine fødder mod fugt. Det er et særligt problem ved lave temperaturer, da kolde fødder medfører nedsat blodcirkulationen i slimhinderne. Dette åbner dørene for vira og bakterier. Outdoor-sko med åndbar membran sikrer at sveden på foden undslipper som damp, mens fugten ikke kan trænge ind udefra. Fødderne forbliver behageligt tørre og varme i al slags vejr.

Hvilke outdoor-sko skal jeg vælge?

Outdoor-området er i kraftig vækst, og derfor er udbuddet af outdoor-sko tilsvarende stor. Men tab ikke hovedet! Hvis du rent faktisk ved, hvilke krav du stiller til dine outdoor-sko, er det slet ikke noget problem!

Til den store trekkingtur anbefaler vi specielle trekkingsko. Slidstærke og komfortable outdoor-sko er et must på fleredagesture. Trekkingsko giver en god dæmpning, som gør det lettere at gå med tung oppakning eller i stenet terræn. Desuden giver deres faste såler godt fodfæste.

Til alpinture er bjergstøvler særlig velegnet. Disse outdoor-sko er meget robuste, vandtætte og har skridsikre såler. Dette gør en muligt at gå på isglat grund og på rullesten. Mange modeller er desuden kompatible med klatrejern, som ikke er mulig for alle outdoor-sko.

Vintersko er netop det du har brug for, hvis det er rigtig koldt udenfor. Disse outdoor-sko byder en fremragende isolering og et dejligt varmt inderfor, som får dig til at glemme kolde fødder! Skridsikre og ofte også antiskrid-såler sørger for at man ikke falder så hurtigt på sne og is.

På ekstremture bør du stole på ekspeditionsstøvler. Disse outdoor-sko er beregnet til ekstrem kulde. Ud over at de er kompatible med klatrejern og tilbyder en stærk isolering, er der mange andre egenskaber som er nødvendige, hvis man virkelig vover sig ud i store højder.

Register now & save €5
Register now &
save €5
Register now &
save €5