Kom altid sikkert ned med trekkingstave

Den, der først har lært at sætte pris på fordelene af moderne trekkingstave eller vandrestave, giver ikke afkald på disse, uanset om det blot er til trekkingtur eller ganske simpel vandretur. Gode vandrestave sørger for sikker stilling i udfordrende terræner, støtter når det går ned ad bakke og giver op ad bakke det rigtige skub. Men den vigtigste fordel ved trekkingstave er vel egentlig af ergonomisk karakter: Anvendelsen af trekkingstave på vandreture aflaster hofterne, knæleddene og ankelleddet. Først og fremmest reducerer vandrestaven belastningen af leddene ned ad bakke eller i ufremkommelige terræner.

En trekkingstav af høj kvalitet kan altså hjælpe med at forhindre uheld og dermed mindske ulykkesrisikoen på trekkingturen. Men hvad skal man være opmærksom på ved køb af trekkingstav?

Den perfekte vandrestav - hvad skal du være opmærksom på?

En vandrestav fremstilles for det meste af aluminium eller kulfiber, der er en kulstofholdigt plastfiber. Vandrestave af kulfiber er særligt lette og stabile. Desuden dæmper de vibrationerne fra jorden og videregiver dem ikke til vandrerens hånd. Trekkingstave af aluminium er generelt tungere end dem af kulfiber, men er for det meste også billigere at anskaffe sig.

En god vandrestav bør desuden også være udstyret med et greb af høj kvalitet. For det meste fremstilles grebene af kork eller plast. Håndledsremmene, der ikke kun tjener et sikkerhedsformål, er også vigtige. De støtter også håndens holdning og sørger for en optimal overførelse af kræfter fra arm til trekkingstav.

Hvis vandrestaven ikke skal være med bestemt længde, er det ikke noget problem! Mange modeller kan indstilles på længden gennem moderne klemmesystemer og kan altså uden problemer tilpasses efter din højde og den pågældende situation. Og hvis der kun er lidt plads i rygsækken? Nogle producenter tilbyder også foldbare vandrestave, som kan reduceres til et lille pakkemål.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.