Med en god regnjakke er der ikke noget der hedder dårligt vejr

En rigtig bjergbestiger er på tur uanset vejret. Lige meget, om solen skinner, om det stormer, regner eller sner - udstyret med regnjakke og regnbuks - Regnjakke kan vejret bare komme an. For i dag findes regnjakker, der ikke bare opfylder de funktioner, der ligger i en simpel regnjakke. Moderne hardshell-jakker giver ikke alene et pålideligt beskyttelseslag mod fugt og kulde, men beskytter også mod afkølende vind og barske klippesten. Således er regnjakken imidlertid blevet en af de vigtigste dele for en perfekt udstyret ski- eller vandretur og må heller ikke mangle ved klatreture i bjergene eller ved ekspeditioner i luftige højder.

Regnjakker bidrager overalt til sportslige toppræstationer

Regnjakker kan anvendes ved alle sportslige aktiviteter i bjergene. Alt efter anvendelsesformål er regnjakkerne sammensat af forskellige materialer. Således er der ultra lette og yderst åndbare hardshell-jakker til særligt bevægelsesintensive sportsgrene som trailrunning eller langrend. Da regnjakker med flere lag ofte svigter, når det kommer til at være robuste og modstandsdygtige. De tåler uden problemer selv store anstrengelser ved krævende aktiviteter som klatring og højalpine ture.

Vandtæt og god åndbarhed - en regnjakke, der holder hvad den lover

Regnjakker er det funktionelle mellemled mellem krop og omverden. Og præcis derfor disponere næsten hver regnjakke over en såkaldt membran, som til hver en tid sørger for en afbalanceret kropstemperatur - lige meget hvilke vejrbetingelser, der hersker. Den garanterer, at vanddamp og overskydende varme, der opstår ved sportslige aktiviteter, kan transporteres væk fra kroppen og omvendt bliver kulde og fugt holdt ude. Oplysningerne til vandsøjlen såvel som til RET-værdien informerer om, hvor vandtæt og åndbar en regnjakke er. Jo højere værdierne er, jo tykkere er hardshelljakken, og jo bedre regulerer den kropstemperaturen. Og skulle en regnjakke alligevel på et tidspunkt støde på dens funktionelle grænser, tilbyder diverse ventilationsåbninger yderligere udluftningsmuligheder.

Hvad er vigtigt ved en hardshelljakke

En regnjakke skal til enhver tid være et perfekt match for dig. Dette betyder: Den må hverken indskrænke dig i dine bevægelser, forhindre din ydeevne eller lade dig i stikken i afgørende situationer. Nu til dags udvikles regnjakker, der er gennemtænkt til mindste detalje og tilpasses selv de højeste krav fra sportsudøvere. Således er fx jakkelommerne placeret, så at vigtige redskaber i enhver stilling er lige til at få fat i, også hvis man bærer rygsæk eller klatresele. Også hætten er skåret stor og kan tilpasses optimalt ved hjælp af gummitrækninger, dermed er der plads nok til en hjelm under hætten, uden at synsfeltet indskrænkes.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.