Uden tvivl den rigtige klatresele

Sportsklatring i hallen eller på klippen såvel som højalpine ture med flerrebslængder kan glæde sig over den altid store popularitet. Dog har høje klippevægge og uberørte bjergtoppe også fra begyndelsen af haft en stor tiltrækningskraft. For at kunne besejre disse situationer behøver man ikke kun held og viljestyrke men først og fremmest det rigtige udstyr. Dertil tæller først og fremmest klatreselen efterfulgt af hjelm, ispigge og reb. For klatreselen sørger for den nødvendige stabilitet og er en vigtig del af det personlige beskyttelsesudstyr.

En klatresele er ikke bare en klatresele

Klatreseler bliver tilbudt i meget forskellige udformninger og designs. Således er der almindelige sportsklatringsseler til hallen samt til alpint terræn, klatreseler til kvinder, børneseler samt såkaldte helkropsseler, som desuden har en brystsele. Dameklatreseler og børneklatreseler er, hvad angår størrelse og pasform, specielt ergonomisk tilpasset til kvinder og børns kropsbygning. Desuden findes der klatreseler til arbejdsklatring, som fx tilbyder skovarbejdere den nødvendige sikkerhed ved afklipning af træer. Derudover er der også ultralette seler, som især er tilpasset de høje krav fra ekstremsportsudøvere.

Enkel eller behagelig - der findes klatreseler til ethvert behov

Der findes såvel komfortable som enkle klatreseler. Mens de mest enkle modeller ofte kun har ben- og hofteløkker, er moderne sportsklatringsseler let polstret og let justerbare. Derigennem undgås en ubehagelig afsnøring eller gnaven under belastning og selen kan også bæres over kraftigt overtøj. Mange klatreseler tilbyder desuden muligheden, for at forskyde indbindingspunktet samt at tilpasse benløkkerne efter behov. Alt efter anvendelsesområde overholder en klatresele også spændebæltets vigtige opgaver. Til klippeklatring tilbyder de talrige materialesløjfer, som er placeret på siderne, nok plads til express-sæt, karabinhager, rebsnøre, klemkiler eller andet udstyr.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.