God søvn i behagelig sovepose

Uanset om du ligger i telt i naturen, er på trekking, camping eller er på vintertur - en god sovepose er et must! Især når du har brug for alle dine fysiske kræfter, er det nødvendigt at sove godt. Med soveposer af høj kvalitet sover du også på ture sødt. Dermed er du altid afslappet og fit.

Så mange soveposer! Hvilken skal jeg vælge?

Alle outdoor-venner ved, hvor vigtig god søvn er for kroppens regenereringsevne. Derfor er en komfortabel og funktionel sovepose et must i hvert udstyr. Men der er masser af forskellige anvendelsesmuligheder for soveposer, som kan ses i den store mænge af forskellige soveposer på markedet. Før du køber en sovepose, bør du være klar over, hvor du faktisk har brug for den.

Først og fremmest bør du kende soveposens komforttemperatur. Temperaturangivelserne er fordelt i komfort-, limit- og ekstremgrænser, som giver oplysning om for hvilket temperaturområde soveposen er bedst egnet til. Når du holder øje med disse grænser, er valget meget lettere. Desuden bør du tage hensyn til pakkemålet og vægten, da du på flerdagesture vil føle hvert gram du bærer rundt på. Desuden har mange modeller ekstrafunktioner som fx en omløbende lynlås. Dette gør det muligt at bruge soveposen som et tæppe. Soveposer med hætte reducerer varmetabet gennem hovedet, hvorved varmen kan holdes.

Alle soveposer bør suppleres af en isomåtte. Isomåtten holder kulden fra bunden væk fra kroppen og øger isoleringsevnen. På denne måde kan du også sove og regenerere optimalt ved lave temperaturer.

Hvilke slags soveposer findes der?

Når du er opmærksom på de ovennævnte kriterier, kan du indsnævre dit valg. Det bliver mere konkret, når du kender de forskellige slags soveposer.

Når du har brug for gode isoleringsevner, bør du vælge en dunsovepose. Med sit dunfyld holder den varmen også i lave temperaturer. Denne type sovepose er desuden meget let, så den er god til ture, hvor den lavest mulige vægt er en fordel. Ulempen er, at dunfyldet mister sine varmeevner og klumper i ekstreme tilfælde, hvis den kommer i kontakt med fugt.

Syntetiske fibersoveposer er derimod mere resistente mod fugt. De har en betydelig varmeevne, selvom den ikke kan nå op til dunsoveposer. De er også lidt billigere og nemmere at passe, men ikke så lette som dunsoveposer.

Til bivuak-camping og i nødsituationer er en bivuaksæk det rigtige valg. Bivuaksæk er overtræk til soveposer, som tillader overnatning under åben himmel. I nødsituationer, hvor den næste bjerghytte ikke længere kan nås, eller når der pludselig kommer et uvejr, er de ofte en akut redning. Når der sker et uheld, kan den sårede holdes varm indtil redningen ankommer.

Hyttesoveposer er i dag obligatoriske i de fleste bjerghytter. De kan også bruges inde i soveposen, så den ikke bliver snavset.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.