Isomåtter - vigtige underlag til en effektiv restitution!

Jo flere dage man er på tur i vildmarken, jo vigtigere er en god nats søvn. På denne måde restituerer man sig efter dagens anstrengelser og kroppen kan om morgenen igen yde 100 %! Isomåtter sørger for den nødvendige isolering, så man ikke vågner underafkølet eller med ondt i ryggen. En isomåtte varmer ikke direkte, men beskytter kroppen mod jordens kulde. Den indelukkede luft fungerer således som isolering. I denne sammenhæng er det vigtigt, at luften i isomåtten forbliver inde i måtten og ikke bliver udskiftet. Dette opnås ved hjælp af isoleringsmaterialerne. Til dem tæller skumplast, kunstfiber eller endda dun!

Som så ofte i outdoor-området er der også i denne sammenhæng et kæmpe udvalg, som kun begrænses af dine ønsker og turens krav. Når man i flere dage befinder sig på anstrengende stier, ønsker man sig frem for alt en let isomåtte med et lille pakkemål. Andre foretrækker oppustelige måtter med en høj isolationsværdi for at kunne sove komfortabelt. Anvendelsesformålet spiller også en rolle, når man beslutter sig for, hvilken isomåtte man skal købe.

Hvordan kan man måle graden af isolering?

En isomåttes isoleringsgrad eller isoleringsdygtighed bliver målt ved hjælp af den såkaldte R-værdi. I den forbindelse gælder: Jo højere r-værdien er, desto bedre er materialets varmeisolering. R-værdien angiver desuden, indtil hvilken ydertemperatur en isomåttes indsats er mest hensigtsmæssig. Når man lægger to isomåtter ovenpå hinanden, kan man ganske enkelt lægge R-værdierne sammen. Så ved man indtil hvilken temperatur kombinationen er anvendelig for at isolere tilstrækkeligt.

Til hvilket formål vælger man hvilken isomåtte?

De almindelige slags af isomåtter er skumplastmåtter, selvoppustelige måtter og de såkaldte luftmåtter. I den sidste kategori er dunmåtterne placeret, som har en særlig høj R-værdi. I den forbindelse bliver luftkamrene fyldt med dun. Således kan man også overnatte komfortabelt ved tocifrede minusgrader. Fordelene ved selvoppustelige isomåtter er derimod deres billige pris, liggekomfort og lille pakkemål. Risikoen ved disse består dog i, at et hul i materialet minimerer isoleringsvirkningen. Traditionelle skumplastmåtter er billige og uden tvivl robuste og frostføre. Til gengæld har de et højere pakkemål og er, hvad komfort angår, lette at overgå.

Den perfekte isomåtte for dig sælges i vores Online-Shop og vores kundeservice er altid klar til at give gode råd.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.