Softshelljakker - blød skal til hårde opgaver

Det er svært at tænke på outdoor sport uden softshell outdoor beklædning. Softshelljakker og softshellbukser har en elastisk stof, som er velegnet til en bred vifte af anvendelser. I dag er de iblandt den populæreste klædning generelt - både i hverdagen og i naturen. Det har mange årsager. Dens robuste materiale kombinerer en række nyttige egenskaber. Stoffet er blødt, forholdsvis let og beskytter mod vind, vand og kulde. Softshelljakker, -bukser, -vester og -handsker kan bæres som et ekstra lag hud. Om det nu er højalpine ture, vandring, klatring eller trailrunning - der findes næppe en sportsgren, hvor softshell-materiale ikke hører hjemme.

Softshell - det stof outdoor-drømme er lavet af

Softshell forarbejdes i en række outdoor beklædning som fx jakker, vester, bukser, huer og handsker. Stoffet er af forskellig tykkelse, alt efter hvor det bliver brugt. Hos udvalgte modeller bliver det desuden suppleret med en membran. Der findes softshelljakker med indbygget membran, som er særligt effektiv mod vind og kulde (fx Gore Windstopper). Det er klart at der bliver sat lighedstegn mellem vindstopperjakker og softshelljakker.
Det er også de vandtætte membraner som NeoShell, som udstyrer softshell-stoffet mod vind og vejr. Derfor er softshell den perfekte stof for varme sommeraftener, kolde efterårsdage samt vintertemperaturer.

Softshell som åndbar beskyttelse mod al slags vejr.

Alle softshelljakker beskytter kroppen og giver kølende vind- og vejrforhold ingen chance. De gode isoleringsegenskaber holder softshelljakken kropstemperaturen der hvor den bliver mest brugt. Selv ved krævende, sveddryppende bjerg-, ski- eller vandreture, vil materialet bibeholde sin fremragende åndbarhed. Softshelljakker har en rigtig god åndbarhed, som altid sørger for den bedste kropstemperatur. Fugtigheden hhv. overskudsvarmen bliver taget direkte fra hudens overflade og transporteret ud af jakken på den hurtigste vej. På denne måde forbliver kroppen tør, og du fryser mindre.
Det er kun regnbeskyttelsen, hvor softshelljakker ikke er så fremragende som hardshelljakker.

Softshelljakker er altid fleksible og robuste.

En af de største fordele ved softshell materiale er dens høje fleksibilitet og stærk robusthed. Der er nogle bevægelser, hvor hardshelljakker har sine begrænsninger. Softshelljakken kan derimod udvides om nogle centimetre. Dens stretch-vævning og brugen af spandex giver softshell-beklædningen særlig fleksible egenskaber. Det er især på klatreture, hvor den ekstra store elasticitet er en fordel, da bevægelserne bliver begrænset mindst muligt. Materialets robusthed og slidstyrke vises også ved klatring på sten. Softshelljakken kan endda modstå skarpkantede overflader og direkte kontakt med forrevne sten. Selv under ekstreme belastninger slides materialet svagt. Dermed er softshelljakker den bedste partner for alle slags bjergsport.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.