Slackline-sæt til alle trendsportens facetter

Som tidsfordriv på teltpladsen, til træningsformål eller som egen sportsgren - slackline-sporten begejstrer flere og flere klatrere og bouldere. Og af god grund, for balancering på en slackline er ikke kun sjov, men er også som en populær form for klatretræning. Allerede fra begyndelsen af 1980erne eksperimenterede de første klatrere i Yosemite Nationalpark med de første gummibånd og flasketræksystemer.

Moderne slackline-sæt har ikke så meget at gøre med disse oprindelige systemer på nær princippet bag. Slacklinens bånd er konstrueret specielt til anvendelsesområdet, og opsætningen er med en smule øvelse let som en leg. I vores sortiment finder du et stort udvalg af de bedste slackline-sæt lige fra kendte producenter som Slackline Tools, Mountain Equipment eller Gibbon til Insidertipss samt Elephant Slacklines.

Forskellige typer af slackliner

Uafhængigt af producent findes der forskellige slags slackline-sæt. De vigtigste facts:

  • Båndbredde: Slacklinens bredde giver i modsætning til den nærliggende formodning kun lidt forklaring om, hvor let det er at balancere på linen. Godt nok er det væsentligt lettere at optræde på en hårdt spændt 50 mm line, og hovedanvendelsesområdet for denne slags slackliner er udøvningen af tricks, og disse betegnes derfor også som trickliner.
    De fleste slackliner har en bredde på 25 mm til 35 mm. De giver en bedre balancegangsfornemmelse og er ideel til alle, der ikke hovedsagelig vil øve tricks.
  • Skralde vs. flasketræk: Moderne skraldesystemer tillader en enkel og hurtig opsætning af slacklinen. Flasketræksystemer er noget mere komplicerede i opsætningen, til gengæld vejer de mindre og er af den grund bedre for slacklinens svingforhold. Længden kan justeres efter ønske, men dog op til en længde af 30 m. Til longlines af 30 m eller derover er flasketræksystemer den bedste løsning på grund af de påkrævede kræfter.
  • Træbeskytter: På grund af den høje belastning af ankerpunkterne er anvendelsen af træbeskyttere en selvfølge. Disse forhindrer beskadigelse af træets bark og er allerede en del af mange slackline-sæt. Ellers kan de købes som slackline tilbehør. Har man ingen ekstra træbeskyttere på hånden kan man også anvende et gammelt tæppe i stedet.

Slacklinen som træningsredskab for klatrere og bouldere

Balancering på en slackline træner og forbedrer kropsbevidstheden og koordinationen. Desuden er man ved slacklining nødt til at spænde op i hele kroppen, og man træner derfor også sin passive muskulatur. Slacklining gælder af den grund som ideel motionsform for klatring, og kan dyrkes med et lavt ressourceforbrug.

Slackline-sæt til når du er på farten

Kun sjældent bliver der trænet i egen have. Af den grund indeholder slackline-sæt ofte et lille pakkemål og kan let transporteres. Uanset om der er tale om slacklining i parken rundt om hjørnet eller i det afsidesliggende klatreområde, som longline over floden eller endda som highline - slacklinen sørger altid for sjov og udgør den perfekte form for motion efter en anstrengende klatredag.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.