Med et stærkt klatrereb opnås optimal sikkerhed ved klatring

Ved klatring bør sikkerhed altid have første prioritet. Derfor tilhører klatrereb af høj kvalitet et hvert klatreudstyr. Indtil langt ind i 1960erne var rebene stadig den største sikkerhedsrisiko ved klatring. Nu til dags tilbyder klatrereb imidlertid maksimal sikkerhed gennem moderne rebfibre og fremstillingsteknikker. Når bjerget kalder, bør man altså absolut ikke klatre uden et klatrereb.

Hvad skal et reb kunne yde?

I ordets fineste betydning afhænger dit liv af det, og en alpinist bør derfor ikke give afkald på et godt klatrereb. For at et reb kan tilbyde optimal beskyttelse selv i de værst tænkelige situationer, bør det opfylde nogle vigtige krav. Gode reb bør under alle omstændigheder være ekstremt slidstærke og tilbyde god holdbarhed. Desuden bør et klatrereb være slidstærkt, for at der ikke opstår slitage på rebet hverken ved klippekontakt, såvel som når fastnet i karabinhage eller i express-sæt. Ved fald skal klatrerebene tage af for stød, som i situationen kan påvirke kroppen.

Hvilke klatrereb til hvilken lejlighed?

Der er mange forskellige slags reb til klatring - et til hver situation. Jo hurtigere du erkender, hvilket formål og krav dine klatrereb skal opfylde, jo hurtigere finder du det rigtige reb for dig.

Helreb er de mest anvendte klatrereb og er også de tykkeste med en diameter på 9 til 11 mm. Dette klatrereb er som enkeltsnor stærkt nok til at bære et kraftigt styrt. Halvreb er med en diameter på 8 til 9 mm tyndere og også noget lettere. De kan efter eget valg anvendes i klassisk halvrebsteknik eller tvillingerebsteknik. Ved sammenligning er fordelen ved helreb, at man har muligheden for at kunne benytte sig af den fulde længde. Tvillingereb er med en diameter på 7 til 8 mm de tyndeste klatrereb. De anvendes altid i en parallel dobbeltsnor. Med deres ringe vægt egner disse reb sig specielt til ture, hvor det kommer an på en let opbakning.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.