Klatresko lader dig nå toppen!

Om du er i hallen eller i naturen - med nye klatresko kan atleter så på steder, som ikke er til at se med det blotte øje. Kunsten bag det: Deres sål er fremstillet af en gummiblanding, der producerer meget friktion. Denne egenskab har enhver klatresko. Men der er flere forskelle, der bør kigges på, når du skal til at træffe dit valg.

Kriterier for klatresko

Når du vælger mellem klatresko er det en balancegang mellem funktionalitet (en meget tætsiddende sko) og komfort (en mindre tætsiddende sko). Mark Twain sagde: "Når du vil glemme alle verdens problemer, så skal du bare tage sko på, der er for lille". Det er sandt, at sko strækker sig når de bliver brugt. Derfor anbefaler vi at købe tætsiddende sko. De er måske mindre komfortable, men er mere effektive ved klatringen. Dette gælder især for naturlæder. Der er ofte mindre udvidelse ved kunstlæder. Når vi taler om pasformen, er det vigtigt at klatreskoen sidder godt på hælen, og at storetåen når nøjagtigt til spidsen af tåkappen. For at have en god start bør du være opmærksom på, at skoens pull-on ved hælen er stor nok til dine fingre. Mht. form og materiale af klatresko har enhver variant fordele og ulemper. Her er pasformen, efterfulgt af atletens præferencer det altafgørende.

Klatresko til kvinder og børn

Klatresko til børn vælger man efter de samme kriterier, dog bør man være opmærksom på, at skoen ikke klemmer. Specielle dameklatresko kom først relativt sent på markedet og var i starten almindelige herresko med et andet design. Lidt efter lidt blev klatreskoene formet specielt overen kvindelæst. For kvinder med meget små fødder betaler det sig, at undersøge dameklatresko, da de er smallere og skåret lavere ved hælen.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.