Softshell - Altmuligjakke af høj komfort

Softshell er i de seneste år gået sin sejrsgang i udendørs- og bjergsportsverdenen. Grunden hertil er indlysende. Softshell er en sand altmuligjakke og kombinerer de midterste og yderste beklædningslag. På denne måde undgås konstante tøjskift og der spares på vægten.

Som navnet antyder er softshell i modsætning til beklædning af hardshellmaterialer såsom regnjakken desuden strækbart. Den tillader nemlig bevægelsesfriheden, som en atlet ønsker. Desuden er en softshells komfort bedst, når det kommer til den lave raslen og det behagelig inderfor.

Alle ansete producenter som eksempelvis Patagonia, Mammut, The North Face eller mindre mærker som 66° North tilbyder et flertal af forskellige softshelljakker, -bukser og andre beklædningsdele til ethvert tænkeligt formål.

Yderligere fordele ved softshell beklædning

Ved siden de allerede nævnte fordele, som det brede anvendelsesspektrum og bevægelsesfriheden, tilbyder softshellbeklædning også mange andre fordele. Til dem tæller for det første den gode komfort, der opnås gennem et blødt inderfor af fleece, flonel eller velour og det lydløse overfladestof.

Softshellbeklædning er desuden særligt slidstærk og forberedt til al slags vejr. Vejrbeskyttelsens omfang afhænger derfor af den planlagte anvendelse. Modellerne varierer fra lette og ikke så vindafvisende beklædning til et yderst vind- og vandtæt softshellmateriale.

For maksimal åndbarhed og bevægelighed: Softshell uden membraner

Bjergsport er krævende og sveddrivende. Derfor værdsætter vi den. For at kunne sikre en god kropstemperatur ved sådanne aktiviteter, skal beklædningen være passende åndbar. Dette er dog i konflikt med den fuldstændige vind- og vandtæthed. Mange softshells er af denne grund kun vind- og vandafvisende for at kunne sikre en optimal kropstemperatur også under anstrengende aktiviteter.

Gennem specielle DWR-belægninger og vindafvisende bearbejdning tilbyder de alligevel en meget god beskyttelse mod for hurtig afkøling eller mindre regnbyger.

For maksimal vejrbeskyttelse: Softshell med membraner

Hvis man ikke har lyst til at ty til en hardshell ved regn eller meget stærk vind, findes der også den tilsvarende softshell med membraner. Disse er op til 100 % vind- og vandtætte. Ud over producentkarakteristiske membraner som Apex af The North Face eller M-serien af Marmot bliver membraner af Polartec eller GORE-TEX anvendt af næsten alle producenter:

  • GORE-TEX softshell: Den lokale foregangsmand inden for vejrbeskyttelsesområdet tilbyder deres egen membran specielt til softshellbeklædning. GORE-TEX softshell er en trelags konstruktion og er vedvarende vind- og vandtæt. Den tilbyder en fremragende komfort pga. god åndbarhed og lydløshed.
  • Polartec Power Shield Pro: Softshellbeklædning fra Polartech Powershield Pro tilbyder et særdeles godt forhold mellem varme, vægt, fremragende åndbarhed og bevægelsesfrihed. Materialet er op til 99 % vindtæt og beskytter også mod fugt ved stærke byger. De er dermed det optimale kompromis med hensyn til åndbarhed og vejrbeskyttelse.
  • Polartec Neoshell: Ved sin lancering fremviste Polartec Neoshell en banebrydende nyhed på softshell beklædningsområdet og skabte for første gang en forbindelse mellem hard- og softshell. NeoShell er meget strækbar og tilbyder dermed god bevægelsesfrihed. Med en vandsøjle på 10.000mm er materialet derudover fuldstændig vand- og vindtæt. Også hvad angår åndbarhed kan membranerne fra Polartec score mange points og bliver dermed en interessant allround-materiale.

Softshells til forskellige anvendelsesformål

Alt efter softshellens struktur anvendes de til forskellige formål. Til alt lige fra vindbeskyttelse på lette vandreture over trailrunning til isklatring. Softshellmaterialet er den rigtige følgesvend i alle situationer, der kræver god bevægelsesfrihed. Ofte sidestilles softshell med herre- eller damesoftshelljakke. Men i virkeligheden er det blot materialet, som også anvendes til softshellbukser, -handsker og meget andet.

For at forbedre mixet mellem bevægelsesfrihed og vejrbeskyttelse kan andre kombinationsbeklædningsstykker også fås. Disse kombinerer på den mest smarte måde både softshell- og hardshellmaterialer og sørger derigennem for optimal beskyttelse og bevægelsesfrihed.

Med den rigtige pleje opnås længere holdbarhed

Jakkens plejeanvisninger bør overholdes. Desuden tilbydes der særlige vaskemidler til vask af softshells. For at få den vandafvisende effekt bør man forny imprægneringen efter vask.

Softshellprodukter til alle aldre og for enhver smag

For at imødekomme de forskellige optiske og anatomiske krav kan softshells fås både i dame- og herremodeller. De er fremstillet af moderne materialer og fås ligeledes i mange forskellige farver.

Ligeledes tilbydes der også softshell til de unge outdoor entusiaster på grund af dets egenskaber. Præcis modstandsdygtigheden og den vand- og smudsafvisende effekt er en stor fordel ved softshellbeklædning. Mange producenter som fx The North Face, Vaude, Marmot eller også Finkid tilbyder lækkert tøj i softshell til børn.

Softshellmaterialet er således for både unge og gamle en følgesvend af høj komfort og god bevægelsesfrihed.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.