Hardshell - mere end kun regntøj

Hardshell

Hardshellbeklædning såsom hardshelljakker og hardshellbukser kommer man ikke udenom når det kommer til outdoor- og bjergsportsområdet. De sørger for optimal beskyttelse mod vejret og en behagelig kropstemperatur. Hardshell membraner af høj kvalitet er ved anstrengelser svedtransporterende, men sørger dog for at fugt udefra ikke kan trænge ind. Så kan anstrengende aktiviteter også udøves under ugunstige vejrvilkår, som ofte opstår i bjergene.

Der findes forskellige membraner fra diverse producenter, som forarbejdes videre til hardshellmateriale. Udviklingen af nye hardshellmaterialer er dermed altid en fremadskridende proces og åndbarhed såvel som membranernes holdbarhed forbedres konstant.

GORE-TEX membraner - pioner siden 1978

Siden 1978 har GORE-TEX produceret vandtætte og åndbare materialer. I dag er størstedelen af de producerede hardshelljakker, hardshellbukser, sko, handsker osv. fremstillet af GORE-TEX materialer, og de er dermed den førende materialespecialist. GORE-TEX selv er derfor kun leverandør af membranerne. Disse bliver fremstillet af næsten alle de førende producenter af funktionsbeklædning, som eksempelvis Mammut, The North Face, Berghaus und Arc´teryx.

GORE-TEX produkter er kendt for en lang levetid, pålidelig vejrbeskyttelse og fremragende komfort. Under firmamottoet "GURANTEED TO KEEP YOU DRY" stiller GORE-TEX hovedsagligt de følgende beklædningsmaterialer til rådighed:

  • GORE-TEX HARDSHELL: Disse materialer er ofte også kendt med det velkendte navn GORE-TEX PERFORMANCE SHELL i hardshells, som har et særligt bredt funktionsspektrum. De er allrounderne under GORE-TEX produkterne og egner sig til en regnfuld spadseretur gennem byen såvel som en krævende vandretur.
  • GORE-TEX PRO HARDSHELL: Hardshelljakker og hardshellbukser fra GORE-TEX PRO SHELL er specielt komfortable under de barske forhold i bjergene. De er specielt robuste og modstår derfor også hyppig kontakt med klipper eller konstant gnubben fra rygsækselerne. Trods den robuste udførelse er hardshellbeklædning fra PRO SHELL særligt åndbar og vandtæt.
  • GORE-TEX ACTIVE HARDSHELL: Når det skal gå hurtigt fremad, som ved eksempelvis trailrunning eller speedhiking, er GORE-TEX ACTIVE SHELL det rigtige valg. Det er nemlig specielt let og åndbart. Derved er det specielt behageligt at have på, ofte benyttes begrebet next-to-skin komfort for denne pasform. På grund af lav vægt og lille pakkemål egner GORE-TEX ACTIVE SHELL beklædning sig især som beklædning til nødsituationer, der altid kan medbringes i rygsækken og benyttes efter behov.

Hardshells fra Sympatex, Dermizax og Polartec Neo Shell

Udover GORE-TEX er der også andre producenter af membraner til hardshellbeklædning af høj kvalitet. Hyppigst finder man her Sympatex, Dermizax og Polartec Neo Shell. Alle materialer byder på forskellige fordele og ulemper. Således er Sympatex godt til genbrug og bliver derfor benyttet af mange producenter, der er opmærksomme på at føre en økologisk forsvarlig produktion (fx Vaude).

Polartec Neo Shell er meget åndbart, robust og strækbart. Materialet forbinder således hardshell og softshell og bliver tilsvarende anvendt i hardshell- og softshellbeklædning.

Producenternes egne membraner

De fleste store producenter af outdoor beklædning har også in-house materialer, hvilket de indsætter i deres hardshellbeklædning. The North Face bruger ofte HyVent, som er særligt modstandsdygtigt og "støjsvagt". Marmot tilbyder forskellige udførelser af deres selvudviklede MemBrain Membrane, og også Mammut råder over egne materialer, der går under navnet DRYtech.

Alle materialer har forskellige egenskaber og fordele. Oftest tilbyder de gennem in-housefremstilling et særdeles godt forhold mellem pris og kvalitet.

Hardshell er ikke kun hardshell

Med den brede vifte af produkter er udvælgelsen af det korrekte hardshellmateriale en videnskab i sig selv. Desuden afhænger meget af den videre forarbejdning af membranerne af producenten. Her bliver membranerne gennem den såkaldte laminering forbundet med det øvre og indre materiale. Alt efter materialernes karakter varierer holdbarheden af hardshellbeklædningen. Derfor er det vanskeligt at sige noget om holdbarhed, en dæmpet raslen eller god åndbarhed af de forskellige membraner.

Vores kundeserviceteam beskæftiger sig med den aktuelle udvikling i hardshell og svarer gerne på eventuelle spørgsmål.

Hardshells forskellige anvendelsesområder

Begrebet hardshell bliver ofte identificeret med hardshelljakke eller -regnjakke. Dette er dog kun delvist rigtigt. Hardshell beskriver på bedste vis et fast, ikke eller næsten ikke strækbart ydermateriale, der er fuldstændigt vand- og vindtæt. Hardshell er derudover også et funktionelt materiale, hvis fremragende egenskaber er gode til outdoor aktiviteter, som kræver god åndbarhed, og er ikke at sammenligne med en simpel regnjakke.

Til kategorien hardshell hører også hardshellbukser såvel som handsker. Hvis en omfattende vejrbeskyttelse bliver nødvendig, kan man ikke komme udenom hardshellmaterialet.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.