Bouldering - teknik, styrke og vitalitet

Bouldering er klatring uden reb og sele på lav højde. Boulderne elsker fritstående kampesten (engelsk: boulder), som findes i berømte områder som Fontainebleau eller Rocklands. Vejen op på blokken, som kaldes for boulder, er fysisk intens og kræver teknik, kropsbevidsthed og kreativitet.

Men bouldering er meget mere end bare komprimerede klatreture. Bouldering er en livsstil. Uanset om bouldering drives i boulderhallen eller på sten i naturen - bouldering er selskabelig og inviterer til at prøve sig frem, især når gruppen i fællesskab skal finde en løsning.

Udendørs bouldering på sten

Der findes masser af store sten på hele verden, så der er næsten uendelig mange ruter. Hver af dem kræver en unik måde at klatre på. Det behøver ikke at være de kendte bouldering-spots i udlandet. Der findes også mange klatresteder i Danmark. De bedste klatresteder i det pågældende område findes selvfølgelig i vores bouldering guides.

Ved bouldering har du ikke brug for det hele sikkerhedsudstyr til klatring: Et par klatresko, en chalkbag, en crashpad og måske en børste, så kan det allerede godt begynde! I naturen er det vigtigt at udvise en respektfuld holdning og at finde de rigtige pladser.

Indendørs bouldering på klatrevæg

Det er ikke altid muligt at køre ud i naturen når du har lyst til bouldering. Måske vil du også bare nyde fællesskabet i hallen når du er til bouldering. Dette har medført at antallet af indendørs klatrehaller er steget kraftigt i de seneste år, og i dag findes der klatrehaller i næsten alle større byer, hvor rutedesignernes skruetrækkere har prøvet at kaste aspiranterne på crux move.

Indendørs bouldering har mange fordele. Det er muligt at bouldere hele året rundt og du behøver kun et par klatresko og en chalkbag for at starte.

Bedre klatring via bouldering

Det er ikke en tilfældighed, at mange af verdens bedste klatrere som Chris Sharma og Adam Ondra har haft lange bouldering faser i deres liv. Bouldering træner teknik og koordination bedre end de andre form for klatring. Dertil kræver de fleste ture en vis kropsspænding og kraft.

Bouldering ses i idrætsteorien som en vigtig del af en afbalanceret træningsplan.

Udstyr og beklædning til bouldering

Du har ikke brug for meget udstyr til bouldering. Det vigtigste i boulderudstyret er klatresko, en stor chalkbag (boulderbag) og en børste til at rense grebene. Hvis du boulder udendørs, har du desuden brug for et crashpad. De findes i forskellige former og størrelser fra mange store producenter som Black Diamond og Edelrid, men også fra mindre producenter som Ocun, Chillaz og Charko.

Når det kommer til beklædningen, er det især vigtig at den giver fuld bevægelighed. Derfor findes der specielle klatrebukser til bouldering. Mange af de bedste klatrebukser bliver produceret af populære mærker som E9, Monkee og Chillaz.

Bouldering - hårde træk, seje moves og masser af sjov med ligesindede.

€ 5 straks
Til din næste bestilling
Nej, tak.

Vær opmærksom på, at vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af hjemmesiden. Hvis du surfer videre på denne side, accepterer du brugen af cookies.